top of page
DSCF3377.jpg

omgivningen

FJÄLLNÄS

Fjällnäs ligger 820 meter över havet och luften är nästintill kliniskt ren. Det vittnar all skägglav om på de små fjällbjörkarna. Byn är vackert belägen med goda möjligheter till längd- och turskidåkning. I Fjällnäs bor du i dalgången eller på fjällsluttningen med de norska gränsfjällen i fonden. Du har nära till Nordic Ski Centers preparerade spår och de rösade fjällederna. 

I Fjällnäs bor du högt ovan trädgränsen med vacker utsikt över högfjällen. Det som kännetecknar Fjällnäs är främst Fjällnäs Est. 1882, Sveriges äldsta högfjällshotell och det var här turismen satte sitt avstamp då man välkomnade de första gästerna. Då var det en mötesplats och besöksmål för internationella celebriteter och svenska kungligheter i strävan att inandas frisk och ren luft och uppleva fjällvärldens storslagna skönhet. Fjällnäs högfjällshotell ligger 10 minuter från stugan och erbjuder idag förstklassigt boende och restaurang samt ett magiskt spa som är väl värt ett besök under er vistelse. 

TÄNNDALEN - Skandinaviens bästa skidort

Tänndalen hamnar i topp för andra året i rad när besökarna utser Skandinaviens bästa skidort!

Tänndalens alpina anläggning är belägen längs Rutfjällets nordsida, som ingår i destination Funäsfjällen. De tre dalstationsområdena Svansjön, Tännporten och Hamra byggdes samman 1984, vilket sedan dess utgör Härjedalens största sammanhängande alpina skidområde med 13 liftar och 53 nedfarter. Ett ännu separat litet system, beläget en kilometer österut, är Tänndalsvallen med en ankarlift och fem nedfarter. 2016 skedde en omfattande förnyelse av liftsystemet vid Hamra, där bland annat en sexstols expresslift med sätesvärme.

RÖROS

Endast 45 minuter från Fjällnäs ligger, på den norska sidan gränsen ligger den historiska staden Röros. Rörosmuséet med Smelthytta till Olavsgruva och Röros Kirke är väl värda att besöka. Under vintern arrangeras även två marknader innan jul och i februari.

Källor:

www.wikipedia.se

www.tanndalen.com

www.funasfjallen.se

www.fjallnas.se

bottom of page